Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم و اشعار اجرا شده توسط یازده مداح مطرح کشور در محرمی که گذشت در برنامه «محرم امسال» مورد تحليل هنری، ادبی، اجتماعی و فرهنگی قرار می‌گيرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در برنامه‌ای پژوهشی با عنوان «محرم امسال» که به همت گروه فرهنگ و هنر دانشكده فرهنگ و ارتباطات و نيز انديشكده راهبردي اربعين دانشگاه امام صادق (ع) طراحی و اجرا می‌شود، مراسم و اشعار اجرا شده توسط یازده مداح مطرح کشور در محرمی که گذشت مورد تحليل هنری، ادبی، اجتماعی و فرهنگی قرار می‌گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سيد مجيد امامي، مدير انديشكده راهبردي اربعين در اين‌باره گفت: نقش آفرینی گسترده و عمیق هیئت‌های عزاداری و ذاکران اهل بیت در فضای فرهنگی و رسانه ای امروز کشور بر کسی پوشیده نیست. ‏ هیئت‌ها امروز به یکی از منابع اصلی و جریان ساز تولید محصولات رسانه‌ای و هنری و انتقال معنا و پیام در کشور و جهان اسلام تبدیل شده‌اند. تنوع و تکثر آثار، استمرار و تولید زنده و رويداد محورانه محتوا، مشارکت عمومی مردمی در فرایند تولید و توزیع آثار، و برخورداری از گستره وسیع مخاطب، و تأثیرگذاري عمیق عاطفی و اعتقادی از ویژگی‌های مهم این جریان فرهنگی است.

وی افزود «شعر» از ارکان اصلی شکل دهنده محتوای هیئت‌ها است و بسیاری آن را ستون خیمه آیین‌های عزاداری تشيع به حساب می‌آورند. از سوی دیگر این آیین‌ها از مهمترین عرصه‌های ظهور و حضور شعر در زندگی مردم محسوب می‌شود و در چرخه استعدادیابی، آموزش، تمرین و تعالی بسیاری از شاعران نقشی بی بدیل ایفا می‌کند.

امامي خاطر نشان كرد:‏با وجود این جایگاه و اهمیت فرهنگی و رسانه‌ای، جای نگاه کارشناسانه به شعر و مداحي‌هاي عاشورايي و بررسی ابعاد مختلف آن در فضای فرهنگی و دانشگاهی کشور بسیار خالی ست. مطالعات هرچند محدود مناسک و آیین‌های شيعي تا كنون از تقليل گرايي روش شناختي و تحميل ذهن گرايي نظريه پردازان جامعه شناسي دين رنج برده است و گفتگو و فحص میدانی از واقعیت این پدیده مهم هنری زيبايی شناختي و معنوي(توامان) يعني مداحي و روضه خواني ، سابقه اندكي دارد.
برخي پژوهش ها و آثار نيز از عملكرد يا محتواي برخي شاعران نوگرا براي تثبيت خرده نظريات مناسكي شان استفاده كرده اند و تتبع بي طرفانه كمتر ديده شده است.

امامي افزود: هرچند ما هنوز هم فاقد يک چارچوب نظري بومی و اسلامی برای مناسک پژوهي شيعي هستيم ولي مباحثه همدلانه و كارشناسي بر اساس محتواي زنده مناسك و هيآت امروز ايران، مقدمه ای برای پژوهش‌های بزرگ و الهام بخش بعدي است. اين درحالي است كه واقعيت اجتماعي جامعه ايران متاثر از كرونا و محدودسازي هاي احتياطي اجتماعات، فشارهاي اقتصادي و گذار فرهنگي و نسلي خاصي قرار دارد و بي شك تعامل بين پديده هنري معنوي مداحي با اين شرايط قابل تحليل است.

ما بر آنیم در این مجموعه نشست‌ها گام‌های نخست در رفع این خلأ را برداریم و به تحلیل روزآمد محتوای ادبی و معرفتی عرضه شده توسط چند تن از مادحان پر مخاطب و رسانه‌ای بپردازیم. عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) افزود: بر همين اساس شعر و محتوای مداحي مراسم محرم اخير آقايان محمود کریمی،مهدی سلحشور،سعید و محمد حسین حدادیان، محمد رضا و حسین طاهري، مجید بنی فاطمه ، میثم مطیعی، مهدی رسولی، محمدرضا بذری، رضا نریمانی، محمد رضا پویانفر و حنیف طاهری در گفتگوهايي تخصصي مورد بحث قرار مي گيرد.

مدير انديشكده راهبردي اربعين گفت: اين نشست‌ها با حضور دو كارشناس ادبي و نيز اجتماعي و با دبيري محمد مهدي سيار عضو هيات علمي دانشگاه امام صادق در دوشنبه و چهارشنبه‌هاي هر هفته از 14 مهرماه تا پنج هفته و به صورت برخط برگزار مي‌شود. علاقمندان مي‌توانند اولين نشست از اين مجموعه را ساعت 19 و 30 دقيقه دوشنبه از طريق لينک https://vc.isu.ac.ir/ch/arbaeen-isu  دنبال نمايند.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: مداح ماه محرم سید مجید بنی فاطمه شده توسط رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد تربیتی در برنامه‌های تابستانی کانون‌های مساجد اردبیل

ایسنا/اردبیل مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل با بیان این مطلب که تربیت محور بودن برنامه‌های تابستانی مهمترین رویکرد در فعالیت های اوقات فراغت است، گفت: برنامه‌های تربیت محور در برنامه‌های تابستانی مورد غفلت قرار گرفته تلاش کرده‌ایم امسال این برنامه‌ها بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

مصطفی آمون، ۱۹ اردیبهشت در جلسه کارگروه شهرستانی برنامه های تابستانی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل در شهرستان سرعین، اظهار کرد: برنامه ریزی مدیران کانون های مساجد باید در حوزه فعالیت های تربیتی کودکان و نوجوانان باشد تا موجب جذب آنها به فعالیت های معنوی و فرهنگی مساجد در سال های آینده خواهد شد.

وی اذعان کرد: مدیران کانون های مساجد در شهرستان ها باید از ظرفیت دستگاه های فرهنگی و اجرایی برای پیشبرد برنامه های تابستانی استفاده کنند تا شاهد برپایی برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و هنری با حضور نوجوانان و جوانان در ایام اوقات فراغت باشیم.

آمون خاطرنشان کرد: البته تفاهم نامه های مختلف با دستگاه های اجرایی و فرهنگی به صورت متمرکز در استان منعقد شده است تا به تبع آن در شهرستان ها مدیران کانون ها نیز بتوانند از ظرفیت این نهادها بهره مند شوند و باید به دنبال جذب منابع از این تفاهم نامه باشند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان یادآور شد: برگزاری دوره های آموزشی به ویژه تربیت مربی برای افزایش فعالیت های فرهنگی در کانون های مساجد در اولویت برنامه های تابستانی کانون های مساجد است.

آمون با اشاره به اینکه، والدین، فرزندان را به حضور در برنامه های فرهنگی و آموزشی مساجد تشویق کنند، افزود: مدیر مسئولان کانون های مساجد در برنامه های تابستانی اوقات فراغت باید تمرکز بیشتری به مسئله برنامه های آموزشی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس
  • تدارک چند برنامه ویژه در دهه کرامت/ این اجراها را از دست ندهید
  • تشریح رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس
  • برنامه‌های علمی و فرهنگی برای نمایشگاه کتاب
  • نقش آفرینی کانون های مساجد در جبهه فرهنگی بسیار مهم است
  • حضور بیش از ۲۵ کشور در نمایشگاه کتاب
  • رویکرد تربیتی در برنامه‌های تابستانی کانون‌های مساجد اردبیل
  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی